DOPRAVA nad 70 EUR ZADARMO

Hry, hračky a pomôcky pre predškolákov: Takto si zamilujú čísla aj abecedu

bubliTipy

Máte doma predškoláka, predškoláčku, ktorí sa po zápise už nevedia dočkať školy? Alebo aj menšieho škôlkara či škôlkarku, ktorých bavia písmená a čísla? Hľadáte pomôcky, hračky či hlavolami, ktoré podporujú logické myslenie, priúčajú dieťa základom matematiky, čítania či písania a zlepšia jeho pripravenosť na prvý ročník? Dali sme hlavy dokopy a vybrali sme tie najobľúbenejšie kúsky z Bubliboomu, s ktorými sa dieťa zabaví na dlhé hodiny a zároveň rozvíja.

Čítanie a písanie pre predškolákov

Vkladaciu abecedu dieťa zvládne zložiť v 12. – 18. mesiacoch (písmená vníma ako tvary), do troch rokov prvé písmená rozozná, následne ich skúša aj písať a a dokáže priradiť k slovám (A ako Auto). Deti v predškolskom veku už často abecedu poznajú celú, rady sa podpisujú na svoje umelecké diela a z drevených či magnetických písmenok skladajú slová – čítajú. Takáto sada farebných vzdelávacích kartičiek je vhodná práve pre všetkých začínajúcich čitateľov a čitateľky. Obsahuje všetky štyri varianty písmen (malé, veľké, písané, tlačené). Skvelé je, že deti si samy nájdu spôsob ako kartičky používať. Nalepia si ich na stenu, rozložia na zem či na posteľ alebo z nich vytvoria rad na stole. Využiť ich môžu, samozrejme, aj mladšie deti, ktoré si hrou s obrázkami postupne zapamätajú jednotlivé písmenká. Abeceda nielen pre školákov od Poketo je navyše krásna dizajnová lahôdka. Nájdete ju TU. 

Ak vášho syna či dcéru nebaví ani nezaujíma písanie, čítanie ani hra s číslami, nevešajte hlavu. Dieťa rozvíja matematické (logické) zručnosti aj priestorové vnímanie tiež pri skladaní lega, kociek či iných stavebníc. Najdôležitejšie je ho do ničoho nenútiť, tým len odpor znásobíte. Skúste vybrať hlavolam, spoločenskú či logickú hru zo zoznamu nižšie a ukázať dieťaťu s nadšením, ako to funguje. Spoločne strávený čas a zdieľanie aktivity je často presne to, čo zafunguje. Aj keď je to len partička pexesa po večeri. Nájdite dvojicu: písmeno a slovo, ktoré ním začína. Pokročilí hrajú klasicky a tí, čo sa s abecedou ešte len zoznamujú, môžu hrať napríklad s odkrytými kartičkami.

Čísla a počítanie pre predškolákov

Počítanie do desať s pomocou počítadla je nenásilný spôsob, ako dieťaťu predstaviť matematiku. Edukačná hra Perlix z kolekcie Eduludo je zábavná a efektívna pomôcka, s ktorou si dieťa precvičí počítanie do 10. Tvary či zvieratká spočítané na obrázku vyjadrí zhodným počtom guľôčok na počítadle. Hry zo série Eduludo od Djeca sú určené na učenie sa hrou a sú preto vhodnou pomôckou na predškolské vzdelávanie. V Bubliboome aj na našom e-shope nájdete celú kopu na učenie farieb, priraďovanie tvarov, chápanie symetrie či geometrie.

blog-bubliboom-5

BubliTIP: Vedeli ste, že v Bubliboome nájdete aj perá, fixky, vodovky, prstové farby, voskovky, umývateľné aj trvácne, nezlomiteľné aj pre najmenšie detičky, aj pre školákov? Vždy expresne rýchlo zmiznú napríkad kriedy do vane, voskovky na sklo či fixky s penovým hrotom, ale všeeeetko pravidelne dopĺňame. Nazrite to tejto kategórie na našom e-shope.